TEST Smørbar og blandingsprodukter
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Test: Smørbare produkter

Hvilken smørbar og blandingsprodukt smager bedst og er nemmest at smøre ud på brødet? Se vores test af 10 smørbare produkter.

Testet d. 18. december 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Smørbar

De smørbare produkter, har overtaget morgenbordet fra det rene smør. Vi har derfor smagstestet 10 smørbare blandingsprodukter. I testen har vi blindsmagt dem, test deres smørbarhed, når de kommer direkte fra køleskabet og brugt dem til at bage med, for at se hvor gode de er til det.

Vi har testet syv blandingsprodukter der består af en blanding af smør og vegetabilsk olie i forskellige forhold, to veganske produkter med vegetabilsk olie samt et rent smørprodukt, der angiver, at det er smørbart.

Disse mærker har vi testet

Arla LactoFree, Bakkedal, Kærgården, Lurpak, Milbona, Naturli, Président, Rema 1000, Salling Veggie og Thise

 

Mød holdet bag vores smørbare produkter test

Peter og Thora står bag vores test af smørbare produkter. I testen har fire eksperter blindsmagt produkterne. Andreas Tancula Møller, køkkenchef, Mira Arkin, madskribent, Runa Pihlmann, madredaktør og Rune Toft, restauratør og kok

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse
Thora U

Thora Uldall-Hansen

Studentermedarbejder
Test og analyse

Sådan har vi testet smørbare produkter

  • Produkterne er smagstestet af fire eksperter med erfaring indenfor blandt andet smag og mælkeprodukter. Produkterne er blindsmagt.

    Eksperterne er:

    • Andreas Tancula Møller, køkkenchef
    • Mira Arkin, madskribent
    • Runa Pihlmann, madredaktør
    • Rune Toft, restauratør og kok
  • Produkterne er testet for deres bageegenskaber ved at bage småkager (specier) med mel, flormelis og det smørbare produkt.

    Småkagerne blev vurderet af tre testpersoner med erfaring indenfor sensorik, der vurderede kagernes duft, sprødhed og smag.

  • Produkternes smørbarhed er undersøgt ved at smøre det køleskabskolde produktet ud på kiks.

    Det er blevet vurderet hvor nemt det var at smøre ud, samt om konsistensen overordnet var som forventet.

  • Informationen på emballagen er en vurdering af den på emballagen tilgængelige information om blandt andet sporbarhed, opbevaringsvejledning og affaldssortering.

    • Smagstest: 60 %
    • Bageegenskaber: 20 %
    • Smørbarhed: 10 %
    • Information på emballage: 10 %