Fisk i sæson: Hvornår er fisken både billig og frisk?
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Fisk i sæson: Hvornår er fisken både billig og frisk?

De ferske danske fisk er godt at købe, når de er i sæson. Så er de både billigst og bedst.

Foto: iStock · 13. marts 2023
Torsk i sæson

Fisk er godt for dig. Fisk indeholder nemlig næringsstoffer som fiskeolie, selen, jod og D-vitamin, og det har din krop brug for.

Når du køber fersk fisk, så køb danske fisk i sæson. Der er prisen lavest, kvaliteten er god, og du støtter dansk fiskeri. Derudover bliver fiskene fanget på et tidspunkt, hvor det ikke truer bestanden.

Se, hvornår fisk er i sæson. Ellers kan du altid spørge din fiskehandler.  

Januar

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, ising, torskerogn, blåmuslinger, østers.

Februar

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, ising, torskerogn, stenbiderrogn, blåmuslinger, østers.

Marts

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, sild, hornfisk, torskerogn, stenbiderogn, ørredrogn, blåmuslinger, østers.

April

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, søtunge, sild, hornfisk, multe, torskerogn, stenbiderogn, ørredrogn, blåmuslinger, østers

Maj

Lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, søtunge, sild, hornfisk, multe, blåmuslinger, østers.

Juni

Mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, søtunge, makrel, sild, hornfisk, multe.

Juli

Mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, makrel, multe, blåmuslinger.

August

Mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, makrel, hornfisk, multe, blåmuslinger.

September

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, ising, makrel, sild, hornfisk, multe, blåmuslinger, østers

Oktober

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, ising, søtunge, makrel, sild, hornfisk, ørredrogn, blåmuslinger, østers

November

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, ising, søtunge, makrel, sild, ørredrogn, blåmuslinger, østers

December

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, skrubbe, sild, blåmuslinger, østers.

Kilde: Fiskebranchens kampagne "2 gange om ugen"